Storkontrakt til Omega Litauen

Publisert: 07.12.11

Omega UAB i Klaipeda har dradd i havn avdelingens største kontrakt til nå, og introduserer dermed Omegas tjenester for avfallshåndteringsbransjen i Litauen.

Omega UAB, Litauen

UAB-g6.jpg

  • Omegas avdeling i Litauen ble åpnet i Klaipeda i 2006
  • Har i dag 16 ansatte, hovedsaklig programvareutviklere
  • Underskrev kontrakt med Klapeda Regional Wate Center, kontorets største kontrakt til nå
  • Omega skal levere et omfattende system til bruk av Klapeda Regional Waste Center og innbyggere i Klaipeda

Fem år etter at kontoret i Klaipeda åpnet har Omegas litauiske mannskap sikret avdelingens til nå største kontrakt. Kunden er renovasjonselskapet Klaipeda Regional Waste Management Center, og avtalen medfører en betydelig oppdragsmengde og en rekke nye brukere av Omegas teknologi. Med denne kontrakten har dermed Omega også fått en kunde i avfallshåndteringsbransjen.

Flere tusen brukere

Første steg i avtalen er å levere et faktureringssystem til Klaipeda Regional Waste Center, som også vil bli et tilbudt innbyggere i Klapeida-regionen.

– I tillegg til at dette systemet skal brukes av en stor offentlig organisasjon, skal systemet også være tilgjengelig for innbyggere i regionen, noe som betyr hundretusenvis av brukere. Systemet vil da blant annet brukes til å holde oversikt på fakturaer og registrere tjenesteforespørsler, forteller Vadim Naroznij, leder i Omega UAB.

Omfattende prosjekt

Avdelingen i Litauen teller i dag 16 ansatte, av dem er 15 programutviklere. Prosjektet vil sysselsette flere av utviklerne over en toårsperiode, og faktureringssystemet er bare en del av det som etter hvert vil utvikle seg til å bli en enda større leveranse.

– Kunden vår planlegger å ta i bruk et større informasjonsstyringssystem med flere moduler, som blant annet regnskapsføring, analyse, personell, lønning og dokumentstyring, forteller Naroznij.

Et nytt Omega-produkt?

Avtalen med Klaipeda Regional Waste Management Center innebærer ikke å tilpasse noen av Omegas nåværende produkt til den nye kunden, men Omega-teamet skal derimot utvikle applikasjoner basert på Omegas rammeverk AppFrame, ved bruk av utviklingsmetoden RAD (Rapid Applciation Development), "rask applikasjonsutvikling".

Prosjektet er betydningsfullt for Omega på flere måter, poengterer Vadim Naroznij.

– Omega vil holde muligheten åpen for å legge dette produktet til i produktlisten dersom vi ser at det er potensiale for å videreutvikle det og tilby det til andre lignende selskaper. Til nå har vi ikke tatt fatt på så mange lokale prosjekter i Litauen. De fleste oppdrag har kommet fra Omega i Norge eller andre av Omegas selskaper. Med dette prosjektet kan vi også se en mulig dreining i Omegas orientering fra å være hovedsakelig fokusert på å eksportere våre tjenester til å også bidra mer lokalt, sier Naroznij.