Fra olje til alginat
Geir Ivar Seime (44) er opptatt av å skape verdi i prosjektene han jobber på. Det har alltid vært det viktigste, om han har jobbet for Statoil, Shell eller nå som byggeleder og sikkerhetsleder prosjekt i FMC/Dupont Nutrition & Health.

Omega-konsulent Geir Ivar Seime ønsker å gå inn i en bedrift med både hjerte og hode, og mener det er viktig å være åpen og vise respekt for de man møter.
Det var en kamerat som fikk Geir Ivar Seime til å søke jobb i Omega-systemet i 2011. Da jobbet Seime i Bilfinger, og var klar for nye utfordringer.
- Konsulentlivet var både litt ukjent og skummelt, men samtidig spennende. Jeg har aldri angret på at jeg takket ja til jobb den gangen. Omega har vist seg å være en god arbeidsgiver, og jeg trives godt.
- I tillegg har jeg vært heldig, og fått mange av de jobbene jeg har hatt lyst på. Det førte også til at jeg ikke merket de tøffe tidene i oljebransjen på samme måte som mange andre, selv om det naturligvis var en tid der mange var usikre på om de hadde jobb i fremtiden, mener Seime, og viser til nedgangsperioden i oljebransjen som startet i 2014.
Seime er utdannet industrirørlegger, og har teknisk fagskole. De ti siste årene har han jobbet med ulike oppgaver innen ledelse, prosjektledelse og byggeledelse. Han mener det er viktig å møte bedrifter og ansatte med et åpent sinn. Dessuten må en være fleksibel, og gjerne ha lett for å si ja til utfordringer.
- Det er viktig med nettverk, men nettverk er stadig i forandring, mennesker flytter på seg og bedriftsledelsen ser ofte annerledes ut i løpet av kort tid. For meg er det viktig å være åpen og vise respekt for de jeg møter, jeg ønsker å gå inn i en bedrift med både hjertet og hodet, for å gjøre en best mulig jobb.
- Prosessen med å få en konsulentstilling har også endret seg de siste årene. Nå er det mye større konkurranse mellom konsulentene og en må selge sin egen kompetanse på en helt ny måte. Det er en større utfordring for avdelingslederne våre nå enn det var før, mener Seime.
Seime har hatt varierte prosjektstillinger, blant annet i Statoil og Shell. - Mange av prosjektene har vært krevende og tatt mye tid. Da ble det mye jobb og lite tid til familie og hobbyer, sier Seime som ellers bruker jakt og pistolskyting til å finne små pustehull i en travel hverdag med familieliv i Haugesund.
Fra å jobbe med oljerelaterte prosjekter er han nå konsulent i FMC/Dupont Nutrition & Health, som er ledende i Norge på bærekraftig høsting og foredling av stortare. De produserer alginat som blant annet blir brukt i medisin. FMC i Norge er en del av FMC Corporation som leverer produkter til aktører innen landbruks-, industri-, miljø- og forbrukermarkedet. I 2015 hadde FMC ifølge egne nettsider en omsetning på ca 3,3 milliarder dollar. Selskapet har 6000 ansatte over hele verden, og opererer innen tre segmenter: FMC Agricultural Solutions, FMC Health and Nutrition og FMC Lithium. Selskapet har to lokasjoner i Norge, Seime jobber på fabrikken på Karmøy der det blir det produsert alginat fra tang og tare. Fabrikken sysselsetter ca. 120 personer, tillegg er det endel personer tilknyttet høstingen av tare langs kysten. Selskapet beskriver prosessen med ekstraksjon av alginat som både lang og komplisert, der en er avhengig av mye teknisk kompetanse.
- Jeg liker mennesker, og utfordringer. Konsulentlivet passer meg fint, siden jeg trives med å lære meg nye ting, og blir ofte utålmodig dersom hverdagene blir for like. Selv om mye av arbeidet i prosjekt er det samme, er det klart at læringskurven når en jobber med nye fagfelt er bratt. Jeg har lært mye om bruk av alginat på kort tid, og har fremdeles mye å lære, sier Seime.