Første medarbeider hos Haugaland Kraft
Olav Nes startet nyåret i nytt oppdrag som fagkonsulent i Teknisk kundemottak hos Haugaland Kraft. Han er med det Omegas første konsulent på jobb hos det lokale kraftselskapet på Haugalandet.

Olav Nes er Omegas første medarbeider i oppdrag for Haugaland Kraft.
Olav har vært ansatt i Omega siden 2009. Dette er hans fjerde oppdrag som utleid konsulent. Vi finner ham innerst i gangen der Haugaland Krafts fagkonsulenter i Teknisk kundemottak sitter. Omegas mann er alene som innleid i et team på åtte.
- Jeg har ikke vært her mer enn en måneds tid ennå, og fremdeles under opplæring, men jeg har funnet meg godt til rette i et godt miljø med kjekke kolleger, skryter Olav.
- Det er en del ny programvare å sette seg inn i, men ellers er jeg ganske kjent med hva faget går ut på. Etter hvert regner jeg med å få ansvar for kundekontakt mot faste installatører i regionen.
Haugaland Krafts kjerneområder
Haugaland Krafts kjerneområder er kraftproduksjon, kraftdistribusjon, strømsalg og bredbåndtjenester.
Selskapet, som eies av kommunene Karmøy, Haugesund, Tysvær, Vindafjord, Sveio, Bokn og Utsira, har ca. 260 ansatte - de fleste innen elektro (sterkstrøm) med bakgrunn som montører, teknikere og ingeniører/sivilingeniører.
VANNKRAFT
Vannkraften står sentralt i Haugaland Krafts mer enn 100-årige historie.
Hovedanlegget i Litledalen i Etne kommune har vært gjennom betydelige utbygginger og moderniseringer siden starten rundt år 1920. De nærmeste årene investeres flere hundre millioner kroner nye moderniseringer.
VINDKRAFT
Haugaland Kraft satser bredt innen vindkraft. Sammen med Alpiq har selskapet søkt konsesjon for Karmøy Vindpark. I samarbeid med Fred Olsen Renweables utvikles Gismarvik Vindpark (Tysvær) og Dølderheia Vindpark (Vindafjord).
Haugaland Kraft er medeiere i ”Vestavind Kraft” med et 30-talls prosjekter under utvikling, og ”Vestavind Offshore”, som eier Norges første og eneste konsesjon for offshore vindkraft, ”Havsul I”, utenfor kysten av Sunnmøre.
SMÅKRAFT
Haugaland Kraft har det siste 10-året hatt høy fokus på utbygging av småskala vannkraft. Selskapet har som målsetting å bygge ut minst et småkraftverk hvert eneste år fram til 2020. Satsingen har en total investeringsramme på ca. 300 millioner kroner.
Benytte eksisterende
eller bygge nytt
Det er mange prosjekter som skal planlegges og prosjekteres, det være seg nye hytte- eller boligfelt, privatboliger og industribygg. Når kunder har behov for strøm til nye bygg eller ønsker endringer i eksisterende inntaksanlegg - i privatboliger eller industribygg - meldes behovet inn til kraftselskapet på internett via installasjonsfirmaene.
- Vår jobb blir å vurdere om ønskede leveranser lar seg gjennomføre med eksisterende kapasitet, eller om det må nye linjer til for å dekke behovet. Prissetting av tjenester er også en del av vår jobb, forteller Olav, som i første omgang har oppdrag fram til sommeren. Han håper på forlengelse.
Kan tilby flere
Blant mange store prosjekter i Haugaland Kraft i tiden framover er utskifting av ca. 58 000 gamle strømmålere. De gamle målerne skal erstattes av nye, automatiske målere, og avdelingsleder Anders Lunde i Omega ville ikke hatt noe imot å levere flere konsulenter til kraftselskapet.
- Vi har flere dyktige planleggere og medarbeidere med lang og god erfaring innen logistikk, som kan ta på seg arbeidet med planlegging og oppfølging hvis Haugaland Kraft skulle ønske det, sier Lunde.
Oppgraderingen av kraftanleggene i Litledalen i Etne kommune er et annet prosjekt der Lunde håper å kunne bidra med personell.
- Vi er klare til å tilby commissioning- og oppstartspersonell med høyspenterfaring og folk med erfaring fra kraft- og damanlegg og fra store landanlegg innen olje- og gass, sier Lunde.